Zahvaljujući donatorima, donirali smo sredstva za rehabilitacije i terapije u specijalizovanoj ustanovi koje su potrebne četvorogodišnjem Dušanu Vukosavljeviću koji se bori sa cerebralnom paralizom! heart

Dušan je prevremeno rođeno dete. Zbog gubitka plodove vode, porođaj je izvršen u sedmom mesecu, carskim rezom. Rođen je sa 1400 grama i 40cm dužine.

U inkubatoru je proveo prvih mesec dana, a zatim još 20 dana na odeljenju neonantologije u porodilištu Višegradskoj.

Nedostatak kiseonika na rođenju i krvarenje na mozgu ipak su ostavile posledice

Od četvrtog meseca Dušan redovno ide na radnu i fizikalnu terapiju, ali uz spor napredak. U prvih par meseci pa do godinu dana, gajena je nada da je sve u redu, jer tada Dušan nije imao spazme. Kasnio je u razvoju za svojim uzrastom, ali su lekari i terapeuti govorili da kasni jer je prevremeno rođen i da će zbog svega sto se desilo sporo napredovati.

Međutim, sa osamnaest meseci Dušan dobija konačnu dijagnozu – cerebralna paraliza.

Do danas traje borba da se rehabilitacijama i radom izvuče maksimum iz ovog predivnog dečaka. Dušan još uvek ne govori, ali ono što razume i zna da pokaže, potvrđuje da je intelektualno očuvan.

Dušanu su neophodni operacija, rehabilitacija, hipoterapija, hidroterapija, logoped, pomagala kako bi ostvario dalji napredak i uskoro naučio da sedi, stoji, hoda i bude što samostalniji.

Nadamo se da će mali Dušan napredovati kroz terapije i rehabilitacije i da će se što pre izboriti sa cerebralnom paralizom!