OFK BEOGRAD NA SJAJAN NAČIN PROSLAVLJA 108. ROĐENDAN – LEGENDE IGRAJU „ZA ŽIVOT“!

 

Jedan od najstarijih srpskih fudbalskih klubova i petostruki šampion države i osvajač Kupa, OFK Beograd, u ovoj godini slavi 108. godina postojanja. Za tu priliku ostvarena je saradnja sa Humanitarnom organizacijom „Zajedno za život“ koja kroz organizovanje sportskih događaja sakuplja sredstva za lečenje teško obolele dece, te će se tako na terenu naći plejada asova iz istorije OFK Beograda.

Naime, početkom septembra biće organizovana velika humanitarna utakmica koja će posebno obradovati navijače „Romantičara“ sa Karaburme, ali i sve ljubitelje fudbala, koji će imati priliku da na terenu vide igrače koje su obeležili dugu istoriju ovog beogradskog kluba.

Osnivač Humanitarne organizacije „Zajedno za život“, Jovan Simić, izrazio je zadovoljstvo zbog zakazanog humanitarnog meča, kao i zbog toga što je OFK-a stavila proslavu svog velikog jubileja u službu pomoći obolelim mališanima.

  • Organizovanje ovako velikog humanitarnog meča na stadionu OFK Beograda je već dugo moja želja. Kao i svaki pravi Beograđanin svestan šta predstavlja ovaj klub koji ima impozantnu istoriju i veliku bazu igrača koji su zlatnim slovima upisani u anale jugoslovenskog i srpskog fudbala. Ne sumnjam da ćemo na terenu gledati veliki broj asova. Nadam se da će i humanitarni aspekt ove utakmice pokrenuti ljude i da ćemo sa stadiona na Karaburmi poslati jednu sjajnu humanitarno-fudbalsku sliku celoj Srbiji i regionu.

 

Predsednik Upravno odbora OFK Beograda, Nino Došen Majkić, koji se sa saradnicima svojski trudi da vrati „romantičare“ na mesto koje zaslužuju na fudbalskom nebu Srbije, istakao je da je „veliko zadovoljstvo što će klub biti deo humanitarnog spektakla“.

  • Velika je čast i zadovoljstvo što ćemo kao klub obeležiti na ovaj način 108. godina postojanja i što ćemo organizovati ovaj veliki humanitarni spektakl pod nazivom „OFK-a za život!“. Okupićemo na jednom mestu legende kluba koje su nosile plavo-bele boje, a sve u cilju da pomognemo rad Humanitarne organizacije „Zajedno za život“ i da da obezbedimo sredstva za lečenje teško obolelih mališana.

Humanitarna organizacija „Zajedno za život“ jedinstvena je organizacija u ovom delu Evrope koja organizovanjem velikih sportskih događaja i humanitarnih utakmica sakuplja sredstva za pomoć u procesu lečenja teško obolele dece, kao i za pomoć njihovim porodicama. Organizacija je do sada organizovala veliki broj humanitarnih akcija i pomogla preko 50-oro dece u procesu lečenja.

 

Svi posetioci koji kupe ulaznicu za ovaj humanitarni spektakl postaće donatori Fonda za pomoć pri lečenju dece Humanitarne organizacije „Zajedno za život“. Informacije o ceni i načinu kupovine karata biće dostupne uskoro.