Veliko srce imaju Srbi iz Australije, a to su dokazali time što su u velikom broju podržali, i u Srpskom sportskom centru Bonirig prisustvovali humanitarnoj večeri pod nazivom "Zajedno za život", organizovanoj za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje bolesne dece u Srbiji. Inicijatori i organizatori ove humanitarne večere bili su Dejan Stanković i Miloš Ninković tokom trajanja fudbalskog kampa "Deki5" u Australiji. Na večeri je sakupljeno preko 40.000 dolara koji će biti donirani Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život"!

Organizatori ove svečanosti bili su proslavljeni fudbalski reprezentativci Dejan Stanković, koji je u Australiji održao više nego uspešan fudbalski kamp "Deki5", o čemu su i "Vesti" opširno izveštavale, kao i fudbaler Sidneja i bivši reprezentativac Miloš Ninković, a voditelji programa su bili Zoran Golub i Ivan Ivanović. U prostorijama Srpskog sportskog centra okupilo se gotovo 500 ljudi, a da je bilo prostora još najmanje toliko bi došlo da svojim prisustvom daju svoj doprinos u humanitarnoj akciji osmišljenoj i relazivanoj u aukciji dresova koje je godinama sakupljao student Jovan Simić i koje je velikodušno dao organizatorima ove manifestacije.

Simiću ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj je uzeo učešće. On je 2014, kao 21-godišnjak, pokrenuo akicju za pomoć tada devetogodišnjoj Nađi Novaković. U razgovoru za "Vesti" svojevremeno je rekao da nije mogao ni da nasluti kakvu će lavinu dobrote u Srbiji pokrenuti ta njegova akcija. U roku od samo 10 dana on je 2014. organizovao dve aukcije sportskih dresova, a njihova prodaja omogućila je da Nađa otputuje u Nemačku gde joj je potom urađena transplatacija koštane srži. Još nekoliko puta je Jovan učestvovao u sličnim akcijama, a sada je ponovo poklonio dresove poznatih fudbalera koje je godinama sakupljao, kako bi se njihovom prodajom prikupio novac za lečenje bolesnih mališana u Srbiji. I uspeo je u tome!

Pojedini dresovi dostigli su gotovo astronomske cifre, pa je biznismen Aca Veselinović za 13.000 dolara kupio dres Dejana Stankovića sa njegovim potpisom! Ali, nije samo Veselinović pokazao koliko je human. Učinili su to gotovo svi viđeniji Srbi, pa je tako Nikola Jugović, predsednik našeg kluba Beli Orlovi, jedan dres platio 6.000 dolara, zatim Ljubo Štrbac, a veliko srce pokazali su i članovi lovačkog društva Zastava Hanting, koji su za više hiljada dolara kupili nekoliko dresova. 
Atmosfera na humanitarnoj večeri bila je zaista sjajna. Voditelji Zoran Golub i Ivan Ivanović duhovitim dosetkama sve vreme su izazivali salve smeha kod gostiju, koji su uživali i u dobrom muzičkom programu, kao i u plesnim numerama folklornog društva iz Boniriga. 

- Nemam reči da u ime Dejana Stankovića i Miloša Ninkovića iskažemo zahvalnost za sve lepo, najlepše što nam se večeras dogodilo. Očarani smo ovim skupom i ljudima koji su došli - rekao je Marko Nikolovski, nekadašnji novinar "Vesti" a sada direktor kampa "Deki5".

HUMANITARNA ORGANIZACIJA "ZAJEDNO ZA ŽIVOT" OD SRCA ZAHVALJUJE VELIKIM LJUDIMA IZ AUSTRALIJE KOJI SU PRISUSTVOVALI VEČERI, KAO I DEJANU STANKOVIĆU I MILOŠU NINKOVIĆU KAO INICIJATORIMA OVE VEČERE! HVALA OD SRCA!!!

 

Vest je preuzeta sa sajta "Frankfurtskih vesti" - https://www.vesti-online.com/NASI-LJUDI/Australija/725307/Lavina-dobrote-preplavila-Bonirig